2024.varen.nymanensdand.gunneli_2

Trumresa inleder Nymånedansen och de målande fötterna med Gunneli Fallmark

"Åh så härligt! Nu har jag blivit av med hela veckans stress och press! "Nu kan jag få en riktigt lugn och skön helg!"


"Jag kände stor glädje i mig både under och efter dansen", det är en av förra danstillfällets deltagare som säger så.


"Kom och prova på, det är en sån skön känsla att få dansa fritt utan bestämt mönster än att lyssna på musiken. Härligt att få möjligheten att måla med fötterna efteråt om man vill!"


Dessa var några röster efter tidigare Nymånedanser.


Det är nu vid nymånen vi har möjlighet att skapa nytt/börja om från början där det behövs! Det gör vi med inkännande och Lekfullhet - dans, färg, lek, ha roligt. Att gå genom livet med glädje, entusiasm och en "viftande svans", om vi var hundar. Kanske vi skulle ha börjat redan idag?


Glädjen och lekfullheten tar vi fasta på under hela 2024 Vid varje Nymåne är du välkommen att utforska dig själv och ditt inre i medryckande och även lugnande rytmer. Gunneli Fallmark guidar dig genom en våg - ett kortare liv - av de 5 rytmerna som vi färdas på genom livet; Flöde, Staccato, Kaos, Lyric och Stillhet. Du hittar (med lite hjälp om så önskas) din rörelse, din flödande dans, din osäkerhet (kanske?) och dina styrkor! Det finns bara rätt rörelser och danssteg! Det enda fel som kan uppstå är om du gör dig själv illa, eller någon annan.


Just denna nymåne i mars, när vi har lite extra tid på oss, börjar vi med en trumresa. De många frekvenshöjningarna är verkligen tydliga och gör oss extra känsliga. Alltså bra att börja varsamt med att hitta sitt inre. Därefter följer ca 60 minuter i rörelse. Sedan tar vi en liten paus för energipåfyllning, medan rummet förvandlas till en målares canvas - ett golv täckt av papper. Du inbjuds nu, genom att doppa tårna/foten/kliva i färg att på ditt eget utforskande sätt åskådliggöra den rörelse du upplevt i kroppen, till att bli synlig i färg på papperet. Du uppmuntras till att leka, upptäcka och utforska, hur det faktiskt känns att göra avtryck med fötterna "Här var jag"! Hur det känns att se din dans i färger, hur det känns att få kladda som det lilla barnet med en mängd olika färger - bara för att det är roligt och för att jag här får släppa loss - BLI FRI!
Du behöver ha med dig en vattenflaska, en handduk och oömma kläder. Skor behöver du ej tänka på! Vi dansar helst barfota, men om det är svårt för dig får du naturligtvis ha lätta inneskor som gör det mer bekvämt för dig!Så här sa en tidigare deltagare:


"Det var en sån fantastisk upplevelse för mig, som har hängt i som en tillväxt av mig själv!"


Blir du taggad? Vill du vara med?

Skicka ett mail till gunneli@egenkraft.se eller betala in 
300 kr via Swish till 0707874860, så har du säkrat din plats.
OBS! Begränsat antal platser! 


Övriga datum under 2024 är:


8 april kl 17.30-20.00
9 maj kl 14.00-17.00
6 juni kl 14.00-17.00

Varmt, varmt välkommen! 

Med vänliga hälsningar

 

Gunneli Fallmark

AB Sol, Vatten & Egen Kraft

Krakhult

Bona 390

591 97 Motala

Tel +46-70787 4860

http://www.egenkraft.se